Langs de lijn: inspirerend coachen

Frans Thuijs won olympisch goud en Marieke Dijkstra en Joost van Geel werden wereldkampioen. En dat zonder zelf een meter te rennen of een bal te slaan. Langs de lijn gaat over inspirerend coachen. Over ánderen succesvol maken.

In control, zonder bemoeizucht

Je bent een bevlogen leidinggevende en je wilt vooruit met je team. Je ziet en weet van alles en wilt soms het liefste zelf het veld op rennen. Maar jij staat langs de lijn en jouw spelers staan in het veld. Zij doen het werk en boeken de resultaten.

Hoe stel jij je op langs de lijn? Hoe bereik je jouw spelers? Welke momenten kies je om je met het spel te bemoeien? Wat doe je als er fouten gemaakt worden? Hoeveel ruimte geef je om dingen op de eigen manier te doen?

Langs de lijn gaat over invloed op teams en individuen. Over het spel van vertrouwen geven en bijsturen, over in control zijn zonder bemoeizuchtig te worden.

Doelgroep

Langs de Lijn is interessant voor alle professionals met een coachende rol en met de ambitie om ánderen beter te maken:

  • Leidinggevenden
  • Projectleiders
  • Senior medewerkers
  • Hr-professionals
Team Thuijs

Trainingsthema’s

Afhankelijk van het trainingsdoel richten we ons op specifieke coachingsvraagstukken, waarbij we voortdurend inspiratie putten vanuit de topsport. De rode draad: anderen beter maken.

  • Beïnvloedingsmomenten. Het is aangetoond dat instructies tijdens de wedstrijd zelf nauwelijks aankomen. Positief beïnvloeden kan tijdens de voorbereiding, de rust en de evaluatie. Wat zijn op de werkvloer de momenten waarop je toe moet slaan?
  • Delegeren en op de achtergrond blijven. Veel sporters zijn beter dan hun coach zelf ooit geweest is. Zelfs al zou je het als coach willen, je kán het werk niet overnemen. Hoe blijf je op de werkvloer weg van de valkuil van ‘ik doe het zelf wel even’?
  • Talentbegeleiding en situationeel leiderschap. Hoe kan het dat de topscoorder bij een volgende coach op de bank belandt? Je kunt talenten maken en breken, afhankelijk van hoe je ze inzet en begeleidt. Geef je jouw spelers voldoende vertrouwen en verantwoordelijkheid?
  • Positief coachen. Iedere speler maakt fouten. Hoe kan je spelers hier zelf maximaal van laten profiteren? Coaches die vertrouwen op ieders wil om beter te worden, grijpen zelden naar negatieve feedback.

Trainers

Frans Thuijs begeleidde in het verleden ondermeer Ellen van Langen en Michaella Krajicek en heeft met ‘Team Thuijs’ momenteel veel talenten onder zijn hoede. Hij kiest per atleet z’n aanpak en haalt zo het maximale uit iedereen. Marieke Dijkstra en Joost van Geel loodsten hun teams al naar verschillende wereldkampioenschappen. Omdat ieder team weer anders is, hebben ze geleerd om voortdurend te zoeken waar de winst zit en om veel te improviseren.

Interesse in een training, offerte of vrijblijvende kennismaking?