Over Het Trainingskamp

Het Trainingskamp is een professioneel trainingsbureau dat topsport naar de werkvloer brengt. Met onze vernieuwende aanpak zorgen we voor een langdurig leereffect bij teams, professionals en leidinggevenden. Onze trainingen zijn uitdagend en tegelijk vermakelijk om aan deel te nemen, óók voor niet-sporters.

De oprichters

Het Trainingskamp is opgericht door Edward van der Kruijk en Gersom Smit. Edward en Gersom werkten onder de noemer van raakverhaal.nl al samen als procesbegeleiders in diverse sectoren. Als enthousiaste amateursporters en fanatieke kijkers grepen ze al regelmatig naar sportmetaforen tijdens hun werkzaamheden. Toen ze ontdekten hoeveel herkenning en inzicht dit opleverde, ontstond het idee voor Het Trainingskamp.

De meest directe aanleiding waren hun optredens als amateurscheidsrechter. De aanname dat je als ervaren leidinggevenden ook wel een wedstrijdje kan leiden werd hard onderuit gehaald. De twijfel en angst voor weerstand won het vaak van het voornemen om daadkrachtig en standvastig op te treden. Zo ontstond het idee voor Fluitende de baas. Na een mooie serie trainingen is het concept van ‘topsport op de werkvloer’ uitgebreid met meer experts, meer sporten en meer trainingsthema’s.

Waar bij trainers de nadruk vaak ligt op uitleggen, werken procesbegeleiders juist sterk met dat wat al aanwezig is. Kennis en inzichten uit de groep gebruiken om verder te komen. Dit vak van procesbegeleiding werkt sterk door in de trainingen van Het Trainingskamp. Edward en Gersom verbaasden ze zich over de vele ‘frontale’ trainingen die nog altijd gegeven worden. Zitten en luisteren. Dat is toch niet meer van deze tijd? Het Trainingskamp is gebouwd op de overtuiging dat dit leerzamer, interactiever en leuker kan.

De kracht van topsport

Topsporters zijn 90% van de tijd aan het trainen. Nieuwe dingen proberen, fouten maken, beter worden. Zodat je tijdens de wedstrijd kunt pieken. Nemen we op werkvloer eigenlijk wel genoeg ruimte om te trainen? Om fouten te maken en beter te worden?

Topsporters zijn voortdurend aan het innoveren. Wie wil winnen moet slim zijn, want de concurrenten barsten ook van het talent. Alleen hard werken is dus niet genoeg. Stellen we ons voldoende de vraag: kan het ook anders?

In het wielrennen fietsen nog echte knechten rond. Renners die hun waardevolle werk al gedaan hebben vóórdat de cameramotoren überhaupt de weg op gaan. Hebben we op de werkvloer wel voldoende oog voor al die stille krachten?

Zomaar wat metaforen uit de sport. Ze helpen ons om anders naar de werkvloer te kijken. Om ons op te schudden en af te rekenen met ‘zo doen wij dat nou eenmaal’. Topsport inspireert!

Bovendien mogen trainingen gerust leuk zijn. De sportmetaforen, -trainers  en -accommodaties lenen zich voor een ontspannen setting en een prettige leeromgeving. Ook voor de niet-sporters een waardevolle variatie op het dagelijkse werk en het traditionele trainingsaanbod.

Opdrachtgevers