Experts uit de topsport

Bij alle trainingen is naast een professionele trainer een expert uit de topsport aanwezig. Zij zijn gespecialiseerd in het observeren en coachen van teams en individuen en hebben elke hun eigen trainingsthema’s. Omdat ze allemaal ook een carrière buiten de sport hebben, maken ze eenvoudig de vertaalslag naar de werkvloer. Je krijgt zo waardevolle tips en feedback en ondertussen pak je een boeiend kijkje achter de schermen van de topsport mee.

Begeleidende trainers

De begeleiding van alle trainingen is in handen van professionele trainers. Zij voeren de intakegesprekken, bereiden de training voor en coördineren het leerproces tijdens de training zelf. Voor, tijdens en na iedere training heb je één van onze trainers als aanspreekpunt, bij wie je terecht kunt met al je verzoeken.

Edward

Edward van der Kruijk mag worden gezien als het intellectuele brein achter Het Trainingskamp. Met zijn Executive MBA (IMD, Zwitserland) ontwerpt hij de inhoudelijke bagage van de trainingen. Die serveert hij in overzichtelijke en toepasbare modellen.

Edward werkt ook als freelance manager in de non-profit sector. Eerder was hij Hoofd Bedrijfsvoering bij de Politie en War Child. Thuis heeft hij beduidend minder te vertellen. Dagelijks zijn er gerichte aanvallen op zijn autoriteit vanuit drie pubers, een hond en een kat. Ter compensatie werd hij amateurscheidsrechter en ontdekte veel parallellen tussen sport en zijn werk. “Er is nauwelijks verschil tussen gedrag op het veld en in de vergaderzaal; in onze diepste kern zijn we allemaal primaten.”

Gersom2

Gersom Smit is in zijn hoofd bestuurskundige, opgeleid aan de Radboud Universiteit. In zijn hart is hij sporter. Aanvankelijk voetballer, later wielrenner en triatleet. Deze combi komt prachtig samen bij Het Trainingskamp. Hij is het brein achter de meeste oefenvormen. Samen met de topsporters kent hij uitdagende manieren om deelnemers op prettige wijze uit hun comfort zone te halen.

Hij beleefde zelf een moeizame voetbalcarrière. Trainers selecteerden hem vanwege zijn bijdrage aan de teamsfeer en die rol vervulde hij doorgaans vanaf de bank. Op kantoor kwam zijn talent beter tot uiting. Gersom werd al op zijn 25e afdelingshoofd bij de politie. Daar kreeg hij heel wat managementtrainingen voor zijn kiezen. “Veelal oersaai. Dat moest toch anders kunnen?”
Gersom treedt ook op als procesbegeleider bij teams en organisaties, onder meer voor NOC*NSF en de KNVB.

lionne

Lionne IJzerman heeft een uitgebreid track record als trainer en consultant. Ze is van huis uit bestuurskundige en heeft zich later gespecialiseerd in systemisch dynamische methodes. Haar kracht is de vertaling van de sport naar het werk, met ervaringsgerichte oefeningen zoals organisatieopstellingen, spelsimulaties en rollenspellen.

Lionne is het levende bewijs dat je een sport niet hoeft te snappen om er van te leren. Gelukkig voor ons overstijgen haar vaardigheden als trainer en coach ruimschoots haar balgevoel! Lionne is oprichtster van het Bureau voor organisatieontwikkeling en werkte ondermeer als senior consultant bij Schouten & Nelissen.